Dierentuin

De WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een gerenoveerde avonturendierentuin in Emmen, Nederland, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Het 22 hectare grote gebied van de WILDLANDS Emmen verwelkomt je in de verschillende themawerelden waarin je wilde dieren van over de hele wereld tegenkomt. In dit artikel hebben we alle relevante informatie over WILDLANDS Adventure Zoo Emmen voor je op een rijtje gezet, zodat je bezoek aan deze Nederlandse dierentuin zeker een succes wordt. Hieronder informeren wij u over de verschillende attracties en themagebieden van de dierentuin, geven wij u handige tips over hoe u hier komt en prijzen, evenals over overnachtingsmogelijkheden in de buurt van de WILDLANDS Emmen. In WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen ontmoet je olifanten en de balpython in de jungle, de majestueuze leeuw in de savanne of de ijsbeer in de poolwereld van de dierentuin. Ook kunt u in de indrukwekkende replica van de veelzijdige natuur spannende avonturen beleven en zo spelenderwijs met het hele gezin meer te weten komen over onze dierenwereld.

Attracties in de avonturendierentuin WILDLANDS in Emmen De avonturendierentuin WILDLANDS in Emmen is opgedeeld in verschillende gebieden en brengt je in de stemming voor een grote verscheidenheid aan natuurlijke scenario’s. In de respectievelijke secties in Dierenpark Emmen ontmoet je alle dieren door de liefdevolle inrichting en de faciliteiten, alsof ze in de wilde natuur zijn.

Jungola – Het jungle-pretpark

Beklim de hoge torens en balanceer over de gammele touwbruggen of maak een tocht over de kunstmatige rivier. In deze enorme replica van de jungle heb je veel mogelijkheden om de diepten van de jungle te ontdekken. In de vallei van de olifanten ontmoet je een familie olifanten, op de boottocht word je bekeken door de nieuwsgierige ringstaartmaki’s en alligators en op de looproute in de jungle loeren rode knie vogelspinnen, slangen en apen op de loer. Ook kun je je vergapen aan de vele kleurrijke vlinders die rondzweven in de vlindertempel.

Serenga – The Savannah Theme Park

Na het jungle-avontuur wacht een expeditie in de savanne op je. In dit gedeelte van Dierenpark Emmen krijg je dat echte Afrika gevoel. Kijk giraffen en zebra’s recht in de ogen. Of kijk naar de witte neushoorn, zeg hallo tegen de nijlpaarden of sluit vriendschap met de kamelen. Waar is de aap met een rode onderkant? In de bavianenarena kom je talloze vachtbavianen tegen – allemaal met een rode bodem. Natuurlijk mag de koning der dieren niet ontbreken in Dierenpark Emmen: op de Löwenberg ontmoet je majestueuze leeuwen. Ben jij een schatzoeker? Bezoek de goudmijn en stel je geluk op de proef.

Nortica – The Polar Theme Park

Leven ijsberen in het noordpoolgebied en pinguïns in het zuidpoolgebied? Of was het andersom? Je hoeft niet naar de polen te reizen om ijsberen en pinguïns te zien. In de WILDLANDS Abenteurzoo in Emmen zie je zowel bewoners van de Noord- als de Zuidpool in de poolwereld van de dierentuin. In de ijsbeerbaai kun je de ijsberen zien zwemmen en de struerende pinguïns op het pinguïnstrand bewonderen. Je kunt ook pelsrobben en zeeleeuwen zien spelen in de replica van het “eeuwige ijs”. Bekijk de zeehonden in het Nortica Theatre of maak een 4D-testrit op de ARCTIC 1, een onderzoeksvliegtuig dat vliegt, duikt en over het water glijdt.

Overigens kun je korting dierentuin krijgen op diverse dierentuinen in Nederland, met de kortingskaart van NapPas.

Door Net Vind