Reis

Zomer, zon en strand – wie droomt er niet van om met het gezin een fijne pauze te nemen tijdens het baden en pootjebaden. Of toch liever een uitstapje naar een mooie stad? Wat uw volgende vakantiebestemming ook is, als u met een baby of peuter reist, zijn er een paar belangrijke punten om in gedachten te houden. De vakantie moet tenslotte een plezier zijn voor alle medereizigers, geen nachtmerrie. Het gaat er niet alleen om de reis voor de jongeren zo aangenaam mogelijk te maken, maar ook om de volwassenen een zo ontspannen mogelijke tijd te geven. Daarom hebben we de belangrijkste tips voor het reizen met baby’s voor je verzameld. Laat u hierdoor inspireren en geniet met volle teugen van uw volgende vakantie met kinderen!

Maak jezelf niet onnodig druk

Eén ding is duidelijk: reizen met een peuter moet goed overwogen en net zo goed voorbereid zijn. Je moet de zaak echter op een ontspannen manier benaderen en je niet laten overweldigen door stress en zorgen. Probeer jezelf keer op keer te kalmeren en neem kleine pauzes terwijl je je voorbereidt. Hier zijn vaak snel en overal uit te voeren ontspanningsoefeningen bijzonder nuttig. Als je voelt dat de stress teveel wordt en je bent bijzonder onrustig van binnen, ga dan op een stoel zitten met je rug rechtop en schouders gestrekt, leg je handen ontspannen op je dijen en sluit je ogen. Concentreer je nu op je ademhaling en adem een ​​paar keer bewust in en uit. Je zult al snel merken dat je je een stuk rustiger voelt. En daar profiteert u uiteindelijk niet alleen van, maar natuurlijk ook uw kind.

Oefen het reizen

Plan je voor de zomer een langere reis naar een verder gelegen bestemming? Excellent! Voordat u hieraan begint, moet u echter proberen met uw peuter te reizen als u nog nooit eerder met uw kinderen op vakantie bent geweest. We raden u daarom aan een korte reis te maken voordat de grote reis begint. Dit geeft u niet alleen de mogelijkheid om alle voorbereidingen te “doorlopen” maar ook om te zien hoe uw kind reageert op de reis. Zo kom je er gemakkelijk achter of er nog ruimte is voor verbetering in de voorbereidingen en hoe je peuter zich in bepaalde situaties gedraagt. Dit maakt het voor u gemakkelijker om alles goed te doen op de grote reis en om de ideale reisomstandigheden voor uw kind te creëren.

Vertrouw op een volledige voorbereiding

Reizen met een baby of peuter vereist een bijzonder uitgekiende en doordachte planning om pannes en stress op vakantie te voorkomen. U moet vooral rekening houden met de volgende punten: Als u met de auto reist, kunt u het beste een vakantiebestemming kiezen die maximaal 4 uur rijden met de auto is. Lange reizen zijn voor kleinere kinderen vaak erg stressvol, waardoor de kleintjes na een tijdje gaan zeuren.

  • Zorg ervoor dat u een kindvriendelijk hotel kiest dat inspeelt op de behoeften van jongere gasten.
  • Denk er op tijd aan dat uw kind ook voor reizen naar andere EU-landen een eigen kinderpaspoort nodig heeft. Vraag dit vooraf aan bij het verantwoordelijke kantoor.
  • Vergeet bij het boeken van een hotel niet een kamer te kiezen met een eigen kinderbedje.
  • Neem speelgoed en entertainment mee voor je peuter om ze bezig te houden tijdens de heen- en terugreis. Denk er echter aan om het speeltje in zijn eigen tas te doen in plaats van in de koffer, zodat je het altijd bij de hand hebt.
  • Als je in de zomer reist, zorg er dan voor dat je een effectieve zonbescherming voor je baby bij je hebt. Ideaal zijn kleine parasols en shaders die je met zuignappen aan de ramen van de auto kunt bevestigen. Zo is je kleintje ook tijdens de reis beschermd tegen de zonnestralen.
  • Koop bij één van de vele baby stores ook wat nieuw speelgoed, dat kan tijdens de vakantie afleiden, want de baby is wat vaker huilerig.

Pak je koffers in alle rust

Natuurlijk horen alle belangrijke dingen van het dagelijks leven zoals kleding, luiers en flesjes in de bagage. Daarnaast moet je echter ook andere spullen inpakken die ervoor zorgen dat je kind zich snel op zijn gemak voelt op de vakantiebestemming. Denk hierbij aan je eigen toiletbril of potje, speelgoed voor in de badkuip, het knusse dekentje en natuurlijk je favoriete knuffels. Deze geven uw kroost een gevoel van veiligheid in een vreemde omgeving. Om niets belangrijks te vergeten, is het raadzaam om ruim voor de reis een lijst te maken van alle belangrijke zaken. Schrijf gewoon alle dingen op die je kind een dag nodig heeft. Als u deze lijst vervolgens als richtlijn gebruikt, vergeet u zeker niets belangrijks.

Door Net Vind