Tuinset

Aluminium combineert alle positieve eigenschappen van metalen op zich (duurzaam, tijdloos en robuust) en gaat zelfs nog een stap verder als het gaat om de pluspunten: Tuinmeubelen van aluminium zijn bijzonder licht voor een metaal en hebben een aanzienlijk lager gewicht dan ijzer, bijvoorbeeld. Aluminium is niettemin gemakkelijk te vormen en stabiel bij de vervaardiging en is daarom een ​​zeer alledaagse metgezel in de huistuin, het balkon of het terras. Het design overtuigt vooral door het zeer gladde en aangename oppervlak. Dit oppervlak bepaalt ook vooral de kwaliteit van het aluminium, want: hoe beter de coating, hoe langer het meubel meegaat. Met een hoogwaardige poedercoating gaat aluminium 20 jaar mee en is absoluut roestvrij en weerbestendig, of het nu vocht, kou of UV-straling is. Als de coating intact is, is er bovendien geen onderhoud nodig. Vaak minder geliefd, en daarom vaak te vinden in een tuinset sale.

Bovendien heeft aluminium een ​​uitstekende thermische geleidbaarheid. Wat in eerste instantie een voordeel lijkt, kan midden in de zomer een probleem blijken te zijn, want: De tuinmeubelen kunnen bij permanent zonlicht erg heet worden. Vooral kinderen moeten hier oppassen zodat ze zich niet verbranden aan de mooie tuinmeubelen. Vanuit ecologisch oogpunt daarentegen is het materiaal ondanks relatief veel energiegebruik als duurzaam te beoordelen, aangezien het materiaal 100% recyclebaar is. Het kan ook gezegd worden: in vergelijking met andere materialen met veel pluspunten zijn tuinmeubelen van aluminium zeer betaalbaar. Een kijkje in de lichte en tijdloze klassieker is dan ook zeker de moeite waard.

Niemand verbrandt zijn vingers aan het elegante roestvrij staal Aluminium heeft één nadeel dat RVS niet heeft: RVS tuinmeubelen worden niet warm. Dit komt door de lage warmtegeleiding – roestvrijstalen meubelen blijven aangenaam warm. Hoe hard de zon ook schijnt: verbranden is onmogelijk. Net als aluminium zien tuinmeubelen van roestvrij staal er altijd elegant en modern uit – en gaan ze een tijdje mee. Dit komt door de gebruikte chroom-nikkellegeringen, die ook wel de V2A-standaard worden genoemd.

Vocht en zelfs zwakke zuren hebben geen invloed op roestvast staal. Bijzonder robuust tuinmeubilair is zelfs gemaakt van V4A roestvrij staal, dat bestand is tegen zout of chloorhoudend water. De weersbestendigheid, ook tegen UV-straling, zorgt ervoor dat tuinmeubelen van roestvrij staal bijzonder lang stabiel blijven. Daarnaast zijn veel modellen opvouwbaar of stapelbaar en onderhoudsvriendelijk. Zeer praktisch in het dagelijks leven.

Zoals reeds opgemerkt echter: V2A roestvast staal is niet onkwetsbaar en, afhankelijk van de ruimtelijke ligging, vatbaar voor “roestfilm”. Nabijheid van treinsporen, industrieterreinen, zwembaden of de zee kan ertoe leiden dat steeds meer kleine metaaldeeltjes, zouten of chloor in de lucht komen en het roestvast staal beschadigen. Dit is echter geenszins een knock-outcriterium: iedereen die een of twee keer per jaar roestvrij staalreiniger of polijstmiddel aanbrengt, kan dergelijke afzettingen gemakkelijk tegengaan. RVS is niet zo licht als aluminium, maar dat heeft weer een voordeel, zeker in winderige seizoenen: RVS meubelen verschuiven niet zo makkelijk en zijn een stevige steen of in de tuin. Tuinmeubelen van roestvrij staal scoren met een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar aluminium meubelen zijn meestal relatief goedkoper. Net als ijzeren tuinmeubelen, die we in de volgende sectie zullen introduceren.

Door Net Vind