Wanneer je een pot koffie hebt gezet, je laptop opent en begint te typen, kan het ontmoedigend zijn om de cursor alleen maar naar je te zien knipperen. Dit kan vooral moeilijk zijn wanneer je een doel hebt gesteld om drie blogberichten te schrijven. Is het mogelijk om inhoud te creëren zonder inspiratie?

Als je een bedrijf, website of blog hebt, begrijp je hoe belangrijk het is om met je doelgroep in contact te komen door middel van je schrijven. Misschien heb je genoeg ideeën om te delen, maar dan slaat het writers block toe.

Hoewel ik een professionele tekstschrijver en freelance journalist ben, heb ik soms nog steeds moeite om inspiratie te vinden om te schrijven. Ik heb een aantal trucs die ik gebruik als dit gebeurt.

Maak er de gewoonte van om meer te lezen

Dit is een suggestie voor de lange termijn, maar als je voortdurend worstelt met een gebrek aan motivatie om te schrijven, probeer dan meer te lezen. Dit zal niet alleen je woordenschat uitbreiden, maar ook je fantasierijke kant naar boven halen. Bovendien kan het inspirerend zijn om te kijken hoe andere auteurs of bloggers schrijven.

Laat het professional doen

Voel je je ongemotiveerd om voor je blog te schrijven of heb je er gewoon geen tijd voor? Maak je geen zorgen, een contentbureau kan je hierbij helpen. Bespreek de mogelijkheden en wat je wensen zijn. Dan kan je je daarna richten op andere zaken in plaats van het schrijven van teksten.

Ga voor routine

Writer’s block is een nachtmerrie als je een dag hebt dat je inhoud wilt produceren. Is het mogelijk om jezelf te willen inspireren? Voordat je je laptop uit het raam gooit, laat me het uitleggen. De sleutel is om in gerichte sessies te werken. Ik weet dat ik het meest vruchtbaar ben in de ochtend, dus sta ik op tijd op, ontbijt en besteed dan twee uur aan schrijven in mijn schema. Niet elke keer heb ik daar zin in, maar naarmate ik het meer doe, groeit mijn inspiratie.

Actualiteit doet het altijd goed

Vooral als je een dienst of product op de markt brengt, is het spannend om verbanden te leggen met wat er in het heden gebeurt. Als je bijvoorbeeld interieurontwerper bent, kun je schrijven over hoe je je woonkamer winterklaar maakt, en als je voedingsdeskundige bent, kun je schrijven over heerlijke smoothies voor een warme zomerdag. Op de kalender kun je nagaan wanneer alle speciale dagen in Nederland zijn.

Motiveer je door andere mensen

Zit je nog steeds vast zonder dat er gedachten in je opkomen? Maak dan gebruik van de dingen die in je leven gebeuren. Verwerk alledaagse basisactiviteiten in je schrijfsels en betrek de mensen om je heen erbij. Je hoeft je alleen maar te laten inspireren door de gebeurtenissen om je heen, en plotseling is er van inspiratieloosheid geen sprake meer.

Door Net Vind