Ligstoel

Bent u de dagen voor de zomer al aan het afborstelen en kunt u bijna niet wachten om uw tuinmeubelen tevoorschijn te halen en in de zon te gaan liggen? Veel mensen voelen zich zo, want de zomertijd is perfect om te ontspannen en tot rust te komen, vooral na een stressvolle dag. U hoeft niet ver te rijden, want uw eigen tuin is de ideale zone om te ontspannen.

Ver weg van stress, woede en lawaai, leun achterover en geniet van de eerste zonnestralen. Bent u van plan om uw tuin opnieuw in te richten en heeft u frisse tuinmeubelen nodig, dan laten wij u zien welke meubelen aan te raden zijn om te ontspannen, zodat de tuin een echte oase van rust wordt.

De simpele klassiekers

Veel geld uitgeven aan nieuwe tuinmeubelen? Niet bij jou, want dat hoeft niet. Kies je voor simpele klassiekers, dan krijg je rust en ontspanning tegen een lage prijs. Denk hierbij aan loungesets en eet sets, maar ook een ligstoel is populair. Het is het ultieme tuinmeubel omdat het in vele varianten verkrijgbaar is. Het is aan jou of je een ligstoel wilt met een uitklapbaar voetengedeelte of een neerlaatbare rugleuning. In de detailhandel vind je veel verschillende aanbiedingen die je inspireren. Bij ligstoelen speelt vooral het materiaal een belangrijke rol, waarbij houten modellen de trend zijn. Naast de ligstoel is er een tuinligstoel. Het verschil is dat hij in de volle lengte kan worden neergeklapt, zodat je er helemaal recht op ligt. Een ligbed is bijzonder geschikt om te zonnebaden.

Puur comfort

Een ligstoel of een ligstoel hebben als nadeel dat je ze eerst moet uitrusten met een steun voordat je een hoog comfortniveau krijgt. Bij andere tuinmeubelen is dit niet het geval. Het beste voorbeeld is een zonnig eiland, dat de laatste jaren in populariteit is gegroeid. Een zonne-eiland is opgevuld en vaak rond. Het heeft een zonnekap, die u eventueel kunt openen. Een zonne-eiland met extra kussens is bijzonder comfortabel. Ook multifunctionele zonne-eilanden die uit meerdere delen bestaan ​​zijn ideaal. Deze is zowel te gebruiken als relax eiland en als zitgroep. Op dit informatieportaal krijgt u een goed overzicht van deze tuinmeubelen. Maar een hangmat vervult ook je behoefte aan comfort en rust.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om geschikte bomen of palen te hebben om de hangmat op te hangen. Er zijn al modellen die een eigen steiger hebben. Dit geeft je het voordeel dat je de hangmat overal kunt neerzetten. Zo’n hangmat is een hoogtepunt, vooral in strebergarten, waar maar weinig opties beschikbaar zijn. Vergeet niet dat de hangmat in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Ook de maat en het materiaal verschillen. Je moet de hangmat daarom aanpassen aan je tuin. De lighouding, die even wennen is, kan als nadeel worden gezien.

Meer opties voor uw tuin

Een andere oplossing is een verandaschommel. Uw voordeel is dat het er zeer hoogwaardig en nobel uitziet. Het is meestal een beetje groter en vereist daarom veel ruimte. Hiervoor krijg je een zitplaats voor maximaal drie personen. Met een verandaschommel inclusief liggedeelte gaat u nog een stap verder. Ze worden als zeer comfortabel beschouwd, maar nemen ook veel ruimte in beslag. Ook het opzetten van een verandaschommel is geen kinderspel. Heb je een stevige boom of sterke balken tot je beschikking, kies dan voor een hangstoel. Het ziet er heel casual uit en creëert een Zuidzee-flair. Vermeldenswaard is dat er al hangstoelen zijn die met een eigen frame geleverd worden. Een dragende balk of tak is hierbij geen must. Nadeel is dat er meestal maar één persoon in de hangstoel zit. Ook de zithouding is niet altijd optimaal.

Door Net Vind